Blog Doorbraak Coaching

Doorbraak Coaching

In deze blog kom je meer te weten over Doorbraak Coaching. Wat je ervan mag verwachten en hoe deze coachingsstijl te werk gaat. Dit alles zodat ook jij in staat bent om ‘JA’ te zeggen tegen een duurzame transformatie.

Doorbraak Coaching stelt je in staat om de beste versie van jezelf te worden, en als we heel eerlijk zijn verdient iedereen dat toch? Of toch niet? Jammer genoeg vinden veel mensen nog dat coaching alleen acceptabel is als je of een topsporter bent of als het niet goed met je gaat (en je dus hulp nodig hebt). Maar wat nou als je jezelf eerder coaching zou gunnen, als je jezelf het waard vindt en je kiest voor persoonlijk leiderschap. In de top zijn hier voorbeelden van te over, of het nou Oprah Winfrey, Metellica, Barack Obama of Tony Robbins is, om maar een aantal te noemen. Allemaal mensen die aan de top van hun leven en werkgebied staan. En het ene ding wat ze allemaal gemeen hebben is dat ze aan die top gekomen zijn met behulp van een coach.

 “Coaching turns problems into challenges, challenges into opportunities and opportunities into gifts.” — Milton H. Erickson

 

Wat is Doorbraak Coaching?

Doorbraak Coaching is het proces van efficiënte begeleiding van de cliënt bij het behalen van (specifieke) doelen.

Het richt zich op de groei en ontwikkeling van de cliënt, zodat deze zijn grootste potentieel kan bereiken. Het unieke, gestructureerde proces (de BREAK-methode) laat zien waar de mogelijkheden tot groei zitten, zodat er door middel van gerichte veranderingen gezorgd wordt voor de grootste transformaties.

 

Waarom Doorbraak Coaching?

Doorbraak Coaching is er voor mensen die:

  • “Ja” zeggen tegen hun verandering proces
  • Verder durven te kijken dan het verhaal wat ze altijd hebben verteld
  • De moed hebben om zichzelf te laten uitdagen en op te rekken naar een nieuwe waarheid
  • Niet bang zijn voor een coach die confronteert

Zo is er bijvoorbeeld het verhaal van Anna.

“Anna balanceert steeds op het randje van een burn-out. Ze gaat net niet onderuit, maar ze weet en voelt dat er iets moet veranderen in haar als ze dit ook zo wil houden. Ze besluit een afspraak te maken en haar dilemma voor te leggen. Samen met de Doorbraak Coach brengt ze haar situatie in kaart en komt ze erachter dat ze steeds balanceert omdat ze “perfectie ” als maatstaf heeft. Ergens gedurende haar leven is ze het verhaal gaan creëren dat alles wat ze doet perfect moet zijn, want anders is ze niet goed genoeg. Aangezien Anna niet precies weet waar dit idee vandaan komt en al snel duidelijk wordt dat er meer complexe structuren op de achtergrond spelen, wordt er afgesproken dat er in 10 sessies naar het principe van ‘perfect zijn’ wordt gekeken en dit getransformeerd wordt. Anna heeft de 10 sessies met haar coach recent afgerond en samen hebben ze de zelfafwijzing die aan de perfectie te grondslag lag kunnen transformeren.  Anna heeft niet meer het gevoel constant te moeten balanceren.  Daarnaast heeft ze het vertrouwen in zichzelf terug gekregen om te voelen en te ervaren dat ze ook zonder perfectie goed genoeg is.”

Dit is het verhaal van Anna, maar ook bij vragen op het gebied van financiën, relaties, persoonlijk leiderschap enzovoort is Doorbraak Coaching geschikt. Onderzoek heeft namelijk aangetoond dat het je o.a. kan helpen bij je persoonlijk leiderschap, je geluk, je werk en zelfs je bankrekening.

Als jij toe bent aan verandering, het werk wilt doen en de stappen wilt zetten om een doorbraak te creëren en dit alles samen met een coach die er helemaal voor jou is, dan zit je bij de Doorbraak Coach op het juiste adres. Aan de hand van De BREAK-methode wordt er zorg gedragen voor een compleet en afgerond coachtraject. Alle stappen die tot transformatie leiden worden doorwerkt, zodat er een duurzame verandering ingezet wordt.

 EvolutieBehalve probleemoplossend wordt coaching in toenemende mate toekomstgericht ingezet, met nadruk op ontwikkeling. – Nobco (Nederlandse Orde van Beroepscoaches) Benchmark 2020/2021

 

Tips en Trucs voor Doorbraak Coaching

Voor de BREAK-methode worden verschillende vormen van aanpak gebruikt. Zo wordt er onder andere gebruik gemaakt van systemisch werk, gericht op het herkennen en op de juiste plaats zetten van mensen, zaken en structuren. Er wordt gewerkt met een oplossingsgerichte aanpak, de oorzaak is niet van belang, wel hoe ervoor gezorgd kan worden dat het gevolg daaruit voortkomend verbeterd kan worden. Ook de ontwikkelingsgerichte aanpak is zeer van belang.

Behalve probleemoplossend wordt coaching in toenemende mate toekomstgericht ingezet. Dit is bij Doorbraak Coaching altijd het geval. Het is standaard gericht op de toekomst en op de eigen ontwikkeling. Soms hebben we daarbij echter het verleden als soort van sleutel nodig, als dit de oorzaak is van gedrag dat deze toekomst in de weg staat.

We leven in een maatschappij waar we graag labels op situaties plakken. Stel jij hebt een situatie die vervelend en niet in jouw voordeel werkt wat zou jij dan het liefst hebben? Iemand die jou een diagnose geeft voor jouw probleem, maar er geen effectieve oplossing bij aanbied of zou jij meer gebaat zijn bij een effectieve oplossing zonder dat er een diagnose een label opgeplakt wordt?

Doorbraak Coaching werkt zonder labels te hoeven plakken. Het doel is een effectieve, duurzame transformatie zodat de client spoedig zijn doelen kan gaan behalen.

Probeer dit thuis eens en ervaar hoe onbewust patronen aanwezig kunnen zijn en hoe lastig het is om die zonder hulp te doorbreken.

  • Neem elke ochtend een ander ontbijt
  • Leg je sleutels steeds op een andere plek neer
  • Neem elke dag een andere route naar je werk of naar het schoolplein van je kinderen

Natuurlijk hoef je structuren die voor je werken niet te veranderen, maar structuren die niet voor je werken en die je dus graag wilt veranderen zijn net zo lastig om te veranderen. En daarom een Doorbraak Coach.

Dus...

Ben jij eraan toe te leven vol met waarde en voorbij te bewegen aan limiterende en beperkende gedachten? Voel je dat het tijd is om in de kracht van jouw leven te stappen die vol met potentie is? Dan is Doorbraak Coaching er voor jou. Grote dromen komen niet vanzelf uit, maar met jou inzet en een gedegen plan kunnen deze behaalt worden.

“Coaching is unlocking people's potential to maximize their own performance. It is helping them to learn rather than teaching them.”


Afdrukken   E-mailadres

HELIX_ULTIMATE_NO_MODULE_OFFCANVAS