Blog De Ziel

De Ziel

Samen met mijn collega Janneke Leber geef ik weekenden speciaal voor de Ziel.  Maar die ziel, wat is dat nou eigenlijk?

De Ziel is onzichtbaar, niet fysiek tastbaar. Als je de wetenschap zou vragen naar de ziel dan zou die zeggen: kunnen we niet bewijzen dus... bestaat niet…? Als ik het aan mijn zoon vraag, een rationele bèta, dan zegt hij: “Mam, ik denk dat we een brein zijn.” Ik vraag hem vervolgens of we een brein met een lichaam of een lichaam met een brein zijn? “Volgens mij een brein met een lichaam.” En dat brein, is die dan bezielt? “Ja, dat weet ik niet. Daar heb ik ook nog discussies over met mijn vrienden, maar we zijn er nog niet over uit.”

Tweeduizend jaar hebben we rotsvast in de ziel gelooft, maar de laatste honderd jaar lijken we haar te willen uitbannen. We lijken weg te willen van het fenomeen ziel. We moeten onderbouwen, we willen kunnen bewijzen dat het er is, onder een microscoop of met empirisch onderzoek.  

Maar de ziel die laat zich niet bewijzen, de ziel die is er gewoon en die gaat niet weg. Jung zei al: Ik begrijp dat de wetenschap de ziel niet kan bewijzen, maar voor mij staat het onomstotelijk vast dat de ziel de moeder van het leven is. De ziel die in ons leeft weet alles en heeft alle kennis. Dus ervaar de wereld, ga op zoek en op onderzoek, maar weet dat je uiteindelijk alles in jezelf vindt, want jouw ziel heeft alle kennis.

Als we kijken naar taal en vertaling dan is het Griekse woord voor de ziel ‘Psyche’, dit betekent lucht. In het Latijn is het ‘Anima’, de vertaling hiervan is ook lucht. En in het Sanskriet ‘Atma’ en ook dit woord betekent lucht.

Lucht, niet tastbaar en niet zichtbaar, maar wel wat we tot ons nemen om te leven, iedere dag weer.

Voor mij staat het, net als voor Jung, onomstotelijk vast dat we een ziel hebben of beter gezegd, dat we een ziel zijn en dat we een lichaam en een brein hebben. Voor mij is die ziel hier om te ervaren, om te leren, om te helen en is het van belang dat we in contact staan met onze ziel.  Het mooiste leven wat je kan leiden is een bezield leven. Is het tijd voor wat extra ‘lucht’ in je leven? Janneke en ik geven 7 - 9 mei en 7 - 9 juni speciaal een weekend voor jouw ziel. Meer info of boeken?

Janneke is medium van beroep en werkt elke dag met het ongeziene wat wij ziel noemen. Zij stemt zich af op zowel levende zielen als zielen die overleden zijn en bewijst daarmee elke dag dat we zielen zijn in een aardse school. Als Doorbraak Coach ben ik dienstbaar aan de lessen van jouw ziel en de blokkades die vrijgemaakt mogen worden, zodat jij steeds meer het geluid van jouw ziel kan gaan  leven.

www.texelsgroen.nl/centrumvoorbewustzijn


Afdrukken   E-mailadres

HELIX_ULTIMATE_NO_MODULE_OFFCANVAS