WERKWIJZE

DE BREAK-METHODE

Na jarenlange ervaring als coach heb ik mijn eigen methode ontwikkeld in het doorbreken van negatieve patronen: de BREAK-methode.

Stap 1 Bewustwording

De eerste stap in de BREAK-methode is het werken aan bewustwording. Bewustworden van wat er speelt op het diepste niveau. We kijken naar het proces waar jij nu in zit en welke factoren daar allemaal invloed op hebben. Dat kunnen bijvoorbeeld stukken uit je jeugd zijn of overtuigingen die je (on)bewust met je meedraagt. Laagje voor laagje gaan we met een open mind en zonder oordeel op ontdekkingstocht. Alleen op die manier kunnen we opsporen wat er ECHT speelt en wat jou (nu) niet meer dient.

Stap 2 Resetten

Dat wat jou niet meer dient, transformeren we door een reset. Stel je voor dat je voortdurend bang bent bent dat je huis instort. In de eerste stap van de BREAK-methode ben jij je ervan bewust geworden dat deze angst is gekomen door een onveilige en onvoorspelbare kindertijd. Deze angst was voor jou als kind relevant, maar de situatie is nu anders. Je hebt intussen een veilig huis en een veilige omgeving gecreëerd. Om de angst los te kunnen laten, resetten we de oude overtuiging van een onveilig thuis. 

Stap 3 Ervaren

Na het resetten van de oude overtuiging, is het belangrijk dat je ervaart hoe het nu anders voor je is. Hoe het voelt om zonder deze overtuiging (en bijbehorende angst) te leven. Hoe het voelt om die last niet langer op je schouders te hebben. Hoe het is om vrij te zijn van beklemmende gedachtens. Hoe het voelt om jezelf stapje voor stapje te bevrijden.

Stap 4 Activeren

De vierde en laatste stap is activeren. Het activeren van jouw zelfhelend vermogen om een nieuw patroon aan te nemen en de nieuwe overtuiging te verdiepen.

Het doorlopen van deze vier krachtige stappen, zorgt ervoor dat jij weer in je Kracht komt. Of het nu angst, perfectionisme, een depressief gevoel, een allergie of iets anders is dat jou belemmert, met de BREAK-methode doorbreek je jouw negatieve patronen en krijg je weer grip op je leven.

BREAK

Alle topsporters hebben een coach. Waarom? Om het beste uit zichzelf te halen. Dus waarom zou jij het zonder doen, in de topsport die leven heet. Jij bent het toch ook waard om op het hoogste niveau jouw leven te leven?

Doorbraak Coach Esther Fokkens

Prestatiecodes

Prestatiecode: 24005

Prestatiecode: 24012

Voor meer informatie klik op de volgende link: https://catcomplementair/nl/soorten-therapie/

CAT-therapeut level 3

Beroepsvereniging

Ik ben CAT-therapeut level 3, dit houdt in dat bepaalde behandelvormen voor vergoeding in aanmerking komen. Voor informatie over de mate van vergoeding en door welke verzekeringsmaatschappijen kijk op https://www.catcomplementair.nl/vergoeding-zorgverzekeraars/.

GAT-BEROEPSCODE

Geschilleninstantie Alternatieve Therapeuten (GAT)
Ik val als CAT-therapeut onder Wkkgz-klachtrecht en tuchtrecht bij de Geschilleninstantie Alternatieve Therapeuten (GAT). GAT is een rijks erkende en volledig onafhankelijke Wkkgz geschillencommissie. Voor meer informatie over mijn klachtenregeling zie GAT. Ik werk als CAT-therapeut volgens de richtlijnen van de GAT-beroepscode. Voor meer informatie zie de: beroepscode.