ESTHER

Esther FokkensDoorbraak Coach

Ik ben Esther Fokkens en ik werk als Doorbraak Coach. Ik ben geschoold als Holistisch Energetisch Therapeut en ik heb van 'helpen met doorbreken' mijn specialisme gemaakt. Ben jij klaar voor een doorbraak in jouw leven? Laten we dan kennismaken!

Experience IS THE TEACHER OF ALL THINGS

School des levens

BURN-OUT

Narcisme

Scheiding

Bijnieruitputting

Depressie

ROUW

Angst- en paniekaanvallen

Chronische ziekte

Trauma

Familiesystemen

GEVOLGDE OPLEIDINGEN

Psychosociale Basiskennis

Con Amore

Spirituele psychologie

ISSP, International School of Spiritual Psychology

Holistische Energetisch Therapeut

CVIO, Centrum Voor Intuïtieve Ontwikkeling

Train de Trainer

Endurance

Stage begeleider

Endurance

Sociaal Juridische Dienstverlening

Leeuwarden

Intuïtieve Ontwikkeling

CVIO, Centrum Voor Intuïtieve Ontwikkeling

Systemisch werk en familieopstellingen

Spiritueel Coach Sonja Elferink

15 jaar Ondernemerschap

Vragen aan...

Waar word jij blij van?

Oeh, dat zijn nogal wat dingen maar even een kleine opsomming. Een goede kop koffie, mijn zoon horen ratelen over allemaal ICT dingen waar ik absoluut niks van begrijp, de dijk overstappen voor mijn huis en de zilte zeelucht inademen, überhaupt de natuur ingaan, een mooi gesprek met vrienden, een heerlijke maaltijd en mensen ondersteunen in het doorbreken van hun patronen. Dit zijn de dingen waar ik heel erg blij van word.  

Wat was je drijfveer om coach te worden?

Het coachen zit in mijn DNA. Het is zo natuurlijk aanwezig dat ik een lange tijd heb gedacht dat iedereen dit talent bezit. Toen ik tot het inzicht kwam dat dit niet zo is, heb ik besloten om er mijn beroep van te maken.  Om over de juiste theoretische kennis te beschikken heb ik me laten scholen en accrediteren. Ik word er onwijs blij, gelukkig en dankbaar van om stukken met mensen op hun pad mee te mogen lopen. Als ik zie wat het met mensen doet als ze diep durven graven, als ze de angst in de ogen willen kijken en als ze hun proces willen aangaan, dan ben ik echt trots dat ik daar iets in mag betekenen. 

Wat stel je steeds maar uit, terwijl je weet dat het belangrijk is om te veranderen?

Mediteren is iets wat ik steeds weer uitstel. Ik weet hoe belangrijk het is en hoe goed het voelt als ik het heb gedaan, maar toch. Mijn ego heeft me een tijdlang om de tuin kunnen leiden, maar sinds kort ben ik weer gestart, met mediteren. Ditmaal met een meditatieapp: Muse. Een enorm positieve app die je niet alleen coacht om te mediteren, maar ook om het leuk te vinden. Hierdoor is het mij inmiddels gelukt om het mediteren ook daadwerkelijk leuk te vinden en heb ik het gevoel dat ik mijn uitstelgedrag nu eindelijk ga tackelen! Wat er daarna op mijn lijstje staat is sporten, dus ik ga de aankomende tijd veel mediteren om de volgende uitdaging aan te gaan.

Als je jezelf vergelijkt met wie je tien jaar geleden was, wat is er dan veranderd?

Een decennium terug, jeetje. Ik ben veel dieper in mijn eigen huid gekropen dan ik tien jaar geleden deed. Dat klinkt misschien raar, maar tien jaar terug leefde ik nog veel meer aan de oppervlakte. De uiterlijkheden vond ik indertijd erg belangrijk en daar hield ik me enorm aan vast. Ik was succesvol, had een goed-lopend hotel, maar was niet gelukkig. En op dat punt heb ik mijn leven omgegooid. Mijn relatie verbroken, helemaal terug naar af gegaan en vandaar ben ik weer gaan opbouwen. Ik ben steeds meer gaan leven vanuit mijzelf, vanuit wat ik wil en verlang, en niet vanuit wat ik denk dat er van me wordt verwacht.

Je noemt jezelf coach terwijl je opgeleid bent als therapeut, waarom heb je daar voor gekozen?

Mijn doel en missie is om mensen het beste uit zichzelf te laten halen. Ik gebruik absoluut mijn therapeutische achtergrond maar ik werk meer vanuit een coachende rol. Een plan maken, een doel stellen en die dan samen behalen, is hoe ik werk. Dus vandaar dat ik voor coach heb gekozen, omdat dit mijn methode van werken veel beter omschrijft.

Beschrijf jezelf in 5 woorden

Dan kies ik voor: liefdevol, krachtig, trouw, direct, rots-in-de-branding

Als je elke willekeurige vraag zou mogen stellen en daar een gegarandeerd correct antwoord op zou krijgen wat zou je dan vragen?

Dat is nogal een vraag zeg.  De vraag waar ik tegenwoordig mee speel, is de vraag of er een hogere macht is of dat wij zelf die hogere macht zijn. We leggen superkrachten zo vaak buiten onszelf, maar als ik kijk naar waar mensen toe in staat zijn dan zie ik oneindig potentieel. Dus ja, die vraag zou ik graag beantwoord willen hebben.

Waarom zouden mensen een coach traject bij jou moeten doen?

Als je eraan toe bent om echt te veranderen én bereid bent om je hier volledig voor in te zetten. Als je iemand naast je wilt die er als rots staat, er volledig voor je is, die je spiegelt en die je pijnpunten aan de oppervlakte brengt en die samen met jou daaraan voorbij beweegt. Kortom, als jij wilt doorbreken! Dan ben ik jouw coach.

Eleanor Roosevelt

“People grow through experience if they meet lifehonestly and courageously. This is how character is built."

DOORBRAAK COACH ESTHER FOKKENS

PRESTATIECODES

24505 - (kinder) Coaching

24504 - Overige psychosociale therapie

24516 - Emotioneel lichaamswerk

24005 - Natuurgeneeskundige therapie

24012 - Energetische therapie

Alleen individuele en curatieve therapie wordt vergoed en erkent door de beroepsorganisatie. Dit houdt in dat de Doorbreek Sessies in aanmerking komen voor vergoeding.

BEROEPSVERENIGINGEN

Beroepsvereniging
CAT

Ik ben lid van de beroepsverenigingen CAT vergoedbaar en CK Kwaliteitstherapeuten, dit houdt in dat bepaalde behandelvormen voor vergoeding in aanmerking komen. Voor informatie over de mate van vergoeding en door welke verzekeringsmaatschappijen kijk op https://kwaliteitstherapeuten.nl/

GAT-BEROEPSCODE

GAT

Ik val als Kwaliteitstherapeut onder Wkkgz-klachtrecht bij de Geschilleninstantie Alternatieve Therapeuten(GAT). GAT is een rijks erkende en volledig onafhankelijke Wkkgz geschillencommissie. Voor meer informatie over mijn klachtenregeling zie GAT.