Skip to main content

Methode

Methode

Voor wie?

Als Doorbraak Coach help ik je om te doorzien wat er nu precies aan de hand is en waarom je je niet goed voelt. Vaak is het lastig om dit zelf te herkennen, maar samen gaan we de uitdaging aan. Ik heb een brede kennis en ervaring in mijn 'gereedschapskist' met verschillende technieken, zoals oefeningen, wandelingen, opstellingen en creativiteit. Samen kijken we wat het beste bij jouw situatie past en welke techniek het meest effectief is voor jouw doorbraak.

Maar let op, een doorbraak komt niet vanzelf! Het vraagt om jouw inzet en bereidheid om er echt voor te gaan. Ik ondersteun je met mijn kennis en ervaring, maar jij bent degene die de verandering in gang zet. Samen komen we waar jij wilt zijn, vrij van jouw negatieve patronen en blokkades.

"Wat ik van jou nodig heb? Dat je er écht voor wilt gaan. Een doorbraak komt namelijk niet vanzelf!"

Een unieke werkwijze

Ik hanteer mijn eigen ontwikkelde methode, genaamd de BREAK-methode. Door jarenlange ervaring in het coachen van mensen naar verandering, heb ik deze unieke werkwijze ontwikkeld. Met de BREAK-methode gaan we verder dan oppervlakkige gesprekken en werken we samen aan het doorbreken van belemmerende patronen, zodat jij weer grip krijgt op jouw leven en je volledige potentieel kunt benutten.

Hieronder vind je een greep uit de vraagstukken waarbij ik je kan helpen.

 • Onzekerheid
 • Trauma

 • Burn-out

 • Angst

 • Paniek

 • Rouw

 • Scheiding

 • Depressie

 • Stress (chronische)

 • Ziekte (chronische)

 • Relatieproblemen (liefde, werk, familie, vrienden

Unieke methode

" Na jarenlange ervaring als coach heb ik mijn eigen methode ontwikkeld om negatieve patronen te doorbreken: de BREAK-methode. "

B

Bewustwording

In de eerste stap van de BREAK-methode gaan we aan de slag met bewustwording. Samen kijken we naar wat er op het diepste niveau speelt en welke factoren daar allemaal invloed op hebben. We gaan laagje voor laagje op ontdekkingstocht, zonder oordeel en met een open mind. Op die manier kunnen we ontdekken wat er écht speelt en wat jou niet langer dient.

R

Resetten

Het transformeren van dat wat jou niet meer dient, gebeurt door middel van een reset. Stel je voor dat je voortdurend bang bent dat je huis instort. In de eerste stap van de BREAK-methode ben je je bewust geworden dat deze angst is ontstaan door een onveilige en onvoorspelbare kindertijd. Om de angst los te kunnen laten, resetten we de oude overtuiging van een onveilig thuis.

E

Ervaren

Na het resetten van de oude overtuiging is het belangrijk dat je ervaart hoe het nu anders voor je is. Hoe het voelt om zonder deze overtuiging (en bijbehorende angst) te leven. Hoe het voelt om die last niet langer op je schouders te hebben. Hoe het is om vrij te zijn van beklemmende gedachten en gevoelens. Zo bevrijd je jezelf stapje voor stapje.

A

Activeren

De vierde en laatste stap is het activeren van jouw zelfhelend vermogen om een nieuw patroon aan te nemen en de nieuwe overtuiging te verdiepen.

K

Kracht

Door deze vier krachtige stappen te doorlopen, kom jij weer in je kracht. Of het nu angst, perfectionisme, een depressief gevoel, een allergie of iets anders is dat jou belemmert, met de BREAK-methode doorbreek je jouw negatieve patronen en krijg je weer grip op je leven.

Blije mensen

 • Rachel Kruk
  Rachel Kruk
  Ondernemer en trainer in de CONSENT-methode

  “Esther is zo'n heerlijk mens die voorbij het oppervlak kijkt. Invoelend, open van geest en met een gezonde dosis humor wordt bullshit de deur gewezen. Ik kwam met chaos en kreeg van Esther mijn eigen warboel geordend terug zodat ik zélf keuzes kon (en ging!) maken. Niet alleen een stip aan de horizon, NU stappen zetten. Let wel: als dat balletje eenmaal rolt...”

 • Anneloes review
  Anneloes
  Eigenaar Lichtboom, meer dan kinderyoga

  “Esther is een fantastische coach als je echt wat wil veranderen in je leven. Ze is heel betrokken, to the point en doortastend. Zelfs online voelt ze dichtbij, heel fijn! Ongelooflijk hoe ze al in een paar sessies een groot verschil kan maken. Ik ben erg dankbaar dat Esther een stukje meegelopen op mijn pad!"

 • Linda review
  Linda
  Ondernemer, Praktijk Moonvalley

  “Esther is een fijne vrouw waarbij je je snel op je gemak voelt. Op een natuurlijke, intuïtieve en doortastende manier neemt ze je mee de diepte in en weet ze telkens de onderste steen boven te halen. Daar mocht ik mee aan de slag. Het was confronterend en transformerend. Dankbaar dat ik mijn power heb teruggevonden, en mijn eigen koers weer vaar.”

  Kennismaken?

  Wil je ontdekken hoe ik jou kan helpen en of ik de geschikte coach voor jou ben? Laten we dan een vrijblijvende intake inplannen om elkaar te leren kennen. Na deze kennismaking stuur ik jou graag een voorstel voor een op maat gemaakt traject dat het beste bij jou past.