AANBOD

Algemeen

VOOR WIE

Hieronder vind je een lijst van thema's waar ik je bij kan helpen. Maar eigenlijk maakt het onderwerp niet uit. Het gaat erom dat jij je niet goed voelt en dat je weet dat er iets in jou zal moeten veranderen. Je weet alleen niet hoe.

Als Doorbraak Coach help ik je allereerst te doorzien wat er nu precies aan de hand is. Iets wat vaak lastig is om bij jezelf te kunnen herkennen. Bovendien beschik ik over een grote 'gereedschapskist' vol met verschillende technieken. Oefeningen, wandelingen, opstellingen, creativiteit... Er is van alles mogelijk. Samen kijken we wat het beste bij jouw thema past.

Wat ik van jou nodig heb? Dat je er écht voor wilt gaan. Een doorbraak komt namelijk niet vanzelf! Alleen op die manier, met jouw bereidheid en mijn kennis en ondersteuning, komen we waar jij wilt zijn. Vrij van jouw negatieve patronen.

Een voorbeeld van verschillende thema's waarmee je bij mij terecht kunt:

 • Somberheid
 • Depressie
 • Onzekerheid
 • Burn-out
 • Relatieproblemen (liefde, werk, familie, vrienden)
 • Verslaving
 • Slaapproblemen
 • Angst/paniek
 • Corona-angst

Staat jouw thema hier niet bij? E-mail me gerust, dan denk ik met je mee. 

WAAR

Ik werk online en vanaf twee verschillende locaties: het Waddeneiland Texel en het centraal gelegen Bussum.

Op Texel bewoon ik een oude voormalige herberg in Oudeschild. Daar is ook mijn Centrum voor Bewustzijn gevestigd. Je kunt naar dit prachtige eiland komen voor losse sessies coaching. Wil je je Doorbraak-coaching achter elkaar plannen, bijvoorbeeld in een lang weekend of een midweek, dan kan dat ook. Je kunt hier heerlijk overnachten en we serveren ook ontbijt. De Waddenzee ligt hier voor de deur op je te wachten. 

In Bussum (vlakbij Hilversum) huur ik een hele prettige ruimte waar we in alle rust kunnen werken. 

Mocht je niet in de buurt wonen, of niet willen of kunnen reizen, dan is dit geen probleem en gaan we online aan de slag. 

HOE

Heb je interesse, dan maken we een afspraak voor een kennismakingsgesprek. Tijdens dat gesprek breng ik jouw situatie in kaart. Ik maak daarbij gebruik van mijn kennis, mijn BREAK-methode en mijn professionele intuïtie. Zo ontstaat er een anamnese. Op basis daarvan maak ik een plan van aanpak dat ik aan jou voorleg. Ik werk met pakketten, intensives en een project. Hieronder lees je daar meer over.

En na de doorbraak? Dan is er de opluchting, de voldoening, de nieuwe ruimte en kun je weer zelf verder met nieuwe inzichten.  

Een introductie in systemisch werk & familieopstellingen

We komen allemaal voort uit een systeem. Een systeem waar we misschien helemaal niet zo vaak mee bezig zijn of in de diepte over nadenken, maar wat misschien veel meer invloed op ons heeft dan we beseffen!


In 5 middagen krijg je een introductie in de rijke wereld van het systemisch werk. Je krijgt een stuk theorie over de ins en outs, maar ook gaan we deze avonden fysiek aan de slag om daadwerkelijk te ervaren wat systemisch werk is en hoe het voor jou kan werken.

Data:

21 april van 14.00 - 16.30 uur

12 mei van 14.00 - 16.30 uur

2 juni van 14.00 - 16.30 uur

16 juni van 14.00 - 16.30 uur

23 juni van 14.00 - 16.30 uur

Kosten voor deze introductie zijn €195,-

Ik doe mee!

Resultaat, een duurzaam inzicht in je leven.

Bussum

Doorbreek Sessies

We beginnen met een intake. Aan de hand hiervan stel ik een behandelplan op, waar duidelijk in vermeld staat wat het doel is van de behandeling, hoe we daar gaan komen en hoeveel sessies daarvoor nodig zijn. Over het algemeen gaat dit om 3, 5 of 10 sessies in totaal. Zo is er een duidelijk begin- en eindpunt en weet jij precies waar je aan toe bent. Zeg jij 'ja', dan gaan we aan de slag. 

Sessies duren 1,5 uur. Het pad dat we vervolgens inslaan, zal soms makkelijk begaanbaar zijn en soms ook niet. Dat laatste is vaak waar de doorbraak plaatsvindt. Jij bent degene die het werk doet en ik bied je alle veiligheid en expertise om dat goed te kunnen doen. Heb je het even zwaar, dan ben ik er helemaal voor je.

De kosten zijn €110,- per sessie. Bij aanvullende ziektekostenverzekering bestaat de mogelijkheid voor (gedeeltelijke) vergoeding. Voor informatie over de vergoeding en door welke verzekeringsmaatschappijen kijk hier.

Online

Texel

Bussum

Doorbreek Traject voor ondernemers

Sinds 2006 ben ik eigen ondernemer en ik zou niets liever meer willen. De vrijheid die het ondernemerschap met zich meebrengt is iets wat enorm bij mij past. In het jarenlange ondernemen heb ik een flinke dosis ervaring opgedaan, zowel positieve als negatieve. Een van de grotere uitdagingen waar ik voor kwam te staan, was het moment waarop mijn toenmalige partner en ik zowel zakelijk als privé uit elkaar gingen. Deze scheiding leverde behoorlijk wat obstakels en de periode daarna was niet altijd even makkelijk. Wat uiteindelijk de weg naar boven weer heeft ingezet, was de keuze om zowel op persoonlijk als zakelijk vlak te gaan transformeren en mijzelf en mijn bedrijf niet meer als losstaand van elkaar te zien. 

Mijn ervaring is dat jijzelf en je bedrijf niet los van elkaar staan, want jij bent je bedrijf! Voor mij hield dit in dat ik het vastomlijnde idee van hoe het ondernemen én hoe ik moest zijn, los moest laten. Stap voor stap heb ik mijn bedrijf omgezet naar een bedrijf dat bij mij past en ben daarnaast gestart met coachen. In de loop van de tijd zijn de verschillende bedrijfsactiviteiten steeds meer naar elkaar toe gegroeid en werken ze steeds meer samen. Dit traject maakt dat ik als ondernemer ontzettend veel heb geleerd. Deze kennis en ervaring als ondernemer, gecombineerd met mijn kwaliteiten als coach, zet ik graag in voor andere ondernemers.

Voor wie is dit traject geschikt?

Je hart, ziel en zaligheid zit in je onderneming maar je merkt dat het even niet zo lekker loopt. Wellicht zit het in de balans privé en zaken. Of misschien loop je tegen een plafond aan terwijl je geen idee hebt hoe het kan dat dit daar zit, want je motto is immers ‘the sky is the limit’. Mogelijk run je samen met een business-partner je onderneming, maar lijken jullie de laatste tijd niet meer op dezelfde pagina te zitten. Wie weet wil je een bedrijf starten, maar heb je dit al eerder onsuccesvol gedaan en heb je daardoor de angst weer in dezelfde valkuilen te stappen. Het kan ook zijn dat er steeds een hoog ziekteverzuim is onder je werknemers.

Wat het ook is, samen met jou als ondernemer ga ik kijken, voelen en opsporen wat er onderliggend speelt. Daarna help ik jou de blokkades opheffen waardoor jouw bedrijf weer gaat stromen.

Het pakket

 • Een doorlichting van jou, je bedrijf en de processen.
 • 6x een 1 op 1 sessie (online, Texel, Bussum of tegen reiskostenvergoeding bij jou op de zaak)
 • Een Doorbreekrapport
 • WhatsApp- en mailsupport

Kosten voor dit traject zijn €1500,- ex BTW

Resultaat, een duurzame verandering in jouw bedrijf en leven.

Online

Texel

Bussum

Op de zaak

Doorbreek Intensive Privé

Wil jij je volledig verdiepen in een levensthema en antwoorden naar de oppervlakte halen? Samen met mij ga je diepzielduiken naar het antwoord op de vraag die nu voor jou speelt. Deze vraag kan betrekking hebben op allerlei levensthema's. 

Soms ben je de lust voor het leven kwijt, lijken je relaties maar niet te werken, loopt je zaak slecht of juist te goed. Wat het ook is, in dit weekend gaan we puzzelen naar het antwoord op jouw vraagstuk. Het antwoord zit altijd in jou, het is aan ons om het naar de oppervlakte te halen.

De Doorbreek Intensive is een individueel coachtraject waarin ik drie volledige dagen 1 op 1 met jou aan de slag ga. Wanneer het weer het toelaat, zet ik de Texelse natuur in tijdens de coaching. Onze thuisbasis is B&B Texels Groen. Alle ingrediënten om jouw doel te halen zijn aanwezig: tijd en ruimte, een veilige omgeving, een deskundige Doorbraak Coach en het allerbelangrijkste: jijzelf. Als voorbereiding op het traject hebben we een online sessie om in kaart te brengen waar jij dit weekend mee aan de slag wilt.

Voor wie is dit traject geschikt?

• Mensen die goed weten hoe ze in elkaar steken, maar een bepaald thema in hun leven steeds weer zien terugkeren.
• Mensen met weinig tijd die houden van korte klappen maken én het werk willen doen.
• Mensen die zichzelf een weekend lang de ruimte willen geven om te ontwikkelen.

Het pakket

3 dagen lang een privé coach met meerdere sessies
1x online sessie ter voorbereiding
1x online sessie ter evaluatie
2 overnachtingen in B&B Texels Groen
2x ontbijt
2x lunch
2x daghap

Kosten voor deze intensive zijn €999,- incl. BTW.

Texel

Doorbreek Intensive Groep

Wil jij je volledig verdiepen in een levensthema en antwoorden naar de oppervlakte halen? Samen met mij en maximaal 3 anderen ga je diepzielduiken naar het antwoord op de vraag die nu voor jou speelt. Deze vraag kan betrekking hebben op allerlei levensthema's.

Soms ben je de lust voor het leven kwijt, lijken je relaties maar niet te werken, loopt je zaak slecht of juist te goed. Wat het ook is, in dit weekend gaan we puzzelen naar het antwoord op jouw vraagstuk. Het antwoord zit altijd in jou, het is aan ons om het naar de oppervlakte te halen.

De Doorbreek Intensive is een groepstraject waarin we drie volledige dagen met jouw thema aan de slag gaan. Wanneer het weer het toelaat, zet ik de Texelse natuur in tijdens de coaching. Onze thuisbasis is B&B Texels Groen. Alle ingrediënten om jouw doel te halen zijn aanwezig: tijd en ruimte, een veilige omgeving, een deskundige Doorbraak Coach en het allerbelangrijkste: jijzelf. Als voorbereiding op deze dagen krijg je een huiswerkopdracht om in kaart te brengen waar jij dit weekend mee aan de slag wilt.

Voor wie is dit traject geschikt?

 • Mensen die goed weten hoe ze in elkaar steken, maar een bepaald thema in hun leven steeds weer zien terugkeren.
  • Mensen met weinig tijd die houden van korte klappen maken én het werk willen doen.
  • Mensen die zichzelf 3 dagen lang de ruimte willen geven om te ontwikkelen.

Het pakket

3 dagen lang een coach met meerdere sessie’s
2 overnachtingen in B&B Texels Groen
2x ontbijt
2x lunch
2x daghap

Kosten voor deze intensive zijn €595,- incl. BTW.

Texel

DOORBRAAK COACH ESTHER FOKKENS

PRESTATIECODES

24505 - (kinder) Coaching

24504 - Overige psychosociale therapie

24516 - Emotioneel lichaamswerk

24005 - Natuurgeneeskundige therapie

24012 - Energetische therapie

Alleen individuele en curatieve therapie wordt vergoed en erkent door de beroepsorganisatie. Dit houdt in dat de Doorbreek Sessies in aanmerking komen voor vergoeding.

BEROEPSVERENIGINGEN

Beroepsvereniging
CAT

Ik ben lid van de beroepsverenigingen CAT vergoedbaar en CK Kwaliteitstherapeuten, dit houdt in dat bepaalde behandelvormen voor vergoeding in aanmerking komen. Voor informatie over de mate van vergoeding en door welke verzekeringsmaatschappijen kijk op https://kwaliteitstherapeuten.nl/

GAT-BEROEPSCODE

GAT

Ik val als Kwaliteitstherapeut onder Wkkgz-klachtrecht bij de Geschilleninstantie Alternatieve Therapeuten(GAT). GAT is een rijks erkende en volledig onafhankelijke Wkkgz geschillencommissie. Voor meer informatie over mijn klachtenregeling zie GAT.